Det har gått et par år siden Slack og kanalbasert samhandling tok de digitalt fremoverlente bransjene med storm og samtidig bråvekket Microsoft fra sin søte søvn. Og mens det lenge var uklart hvordan Goliat ønsket å svare på Davids utfordring, har Microsoft sitt svar, "Teams", vært solid.
Tema som grunnpilar
Ikke unaturlig har Slack og Teams mange likheter. De er begge chatbaserte samhandlingsverktøy tilpasset mindre grupper og fungerer på tvers av mange plattformer. Begge tilbyr også muligheten for å inkludere en rekke tredjepartsverktøy, som for eksempel Trello og Salesforce, har velintegrerte løsninger for dokument- og filhåndtering fra henholdsvis Googles og Microsofts Office-programmer.
Både Slack og Teams tilbyr også personlige assistenter og andre chatbots som blant annet kan ta i bruk kunstig intelligens. Navnet Slack er et akronym for "Searchable Log of All Conversation and Knowledge" og beskriver tanken bak kanalbasert samhandling. Ideen er å samle samtaler og filer om ett tema på ett sted, og dermed unngå den kaotiske mailboksen hvor alt blandes. For mange oppleves dette som en mer effektiv og intuitiv måte å jobbe på.
To solide alternativer, ofte et enkelt valg
Som et resultat av de mange likhetene mellom Slack og Teams er det ingen tvil om at dette er to fullgode verktøy. Derimot har de ganske ulike målgrupper. Teams sin tette integrasjon med Office-verktøyene forøvrig, og det faktum at Teams allerede er betalt for i mange bedrifter gjennom Office 365-lisensen, gjør at det for mange vil være et enkelt valg. Så dersom man tilhører majoriteten som allerede befinner seg i dette Microsoft-universet bør dermed barrieren for å teste ut Teams være veldig lav.
Om din bedrift ikke bruker Office 365 vil valget være noe mer nyansert, men uavhengig av hvilken løsning du velger kan du være trygg på at du får en innovativ og nyskapende måte å samhandle med dine kolleger på, og som har potensiale til å gjøre arbeidsdagen både litt enklere og litt mer effektiv.
Kommentare