Popularitetskonkurranse for digitale verktøy
By: Håvard Brittmark | Kategori: Digital Workplace

Okta, selskapet som tilbyr “single sign-on” i skyen, sitter på enorme datamengder om hvilke skybaserte verktøy som brukes og hvor hyppig de blir brukt. Basert på data fra 2017 har de satt sammen en oversikt over de mest populære verktøyene. Et interessant funn som trekkes frem er at 7 av de 15 raskest voksende applikasjonene er knyttet til datasikkerhet.

O365 er den ubestridte kongen

Førsteplassen vil nok ikke overraske mange. Office 365 troner øverst med både et solid antall kunder og aktive brukere. I et forsøk på å skape litt dramatikk trekker Okta frem at G Suite har hatt en høyere prosentvis vekst i kundebasen enn Office 365, men høy prosentvis vekst er jo selvsagt mye enklere å oppnå dersom man har et lavt utgangspunkt. Om man ser på veksten i det faktiske antallet brukere er det fortsatt Microsoft som trekker det lengste strået.

Og sølv- og bronsemedaljene går til...

2. og 3. plass for antall kunder er kanskje heller ikke noe sjokk, og tildeles gigantene Salesforce og Amazon Web Services. I klassen for aktive brukere er det finans- og HR-applikasjonen Workday og automatiseringstilbyderen ServiceNow som tar de to resterende pallplassene bak Office 365. Pioneren innen kanalbasert samhandling, Slack, som har fått en del oppmerksomhet på bloggen tidligere, kaprer en 7. plass i antall kunder, men basert på dataene til Okta kommer ikke Slack like bra ut med tanke på aktive brukere med sin 13. plass.

Sikkerhetsverktøy

Okta trekker frem veksten i verktøy relatert til datasikkerhet som et av de mest sentrale funnene, og det er ingen tvil om at det er både interessant og betryggende å se at sikkerhet har et høyt fokus hos brukere av skyløsinger. Samtidig er også dette prosentvis vekst fra forholdsvis lave utgangspunkt, og dersom man tar i betraktning at tallgrunnlaget er basert på brukere av datasikkerhetsprogrammet til Okta kan det være disse tallene ikke er like generaliserbare. Uansett, et økt fokus på datasikkerhet er jo alltid bra.

The New Company er spesialister innen digital virksomhetsutvikling. Bruk av skybasert programvare er et av våre sentrale tjenesteområder. Du kan bestille et uforpliktende webmøte her, hvor du kan velge tema og tidspunkt selv. For å få med deg løpende nyheter og innsikt kan du abonnere på vårt nyhetsbrev her, eller følge oss i sosiale medier: LinkedinFacebookTwitterGoogle+.