Nettskyen gir helt nye forretningsmuligheter
By: Morten Myrstad | Kategori: Digital Business

- Nettskyen handler ikke bare om lagring. Det er en ny måte å programmere på og utvikle løsninger på. Nettskyen gir også muligheter til å skape ny business, ved å endre verdikjeder, tiltrekke seg nye kunder og finne nye veier til kundene.

Dette sier Morten Myrstad fra The New Company i et intervju med TV2 Nyhetskanalen, som setter søkelyset på den enorme veksten i nettskyen.

Se hele intervjuet her eller les om noen av hovedpunktene nedenfor.


Vekst i mobil, data og skyen

Når nettskyen vokser så sterkt, så henger det ifølge Myrstad også sammen med veksten i mobil og data.

- Cirka 90% av all data er produsert de siste to årene, selv om dataverdenen har eksistert i 40-50 år. Tilsvarende er det slik at 80% av vår smarte måte å bruke data på, i dag skjer via mobile enheter. Her fungerer skyen nærmest som et lim, og binder all denne informasjonen sammen, sier Myrstad.

I intervjuet snakker Myrstad også om veksten i mobile apper, Microsofts lansering av Office-pakken iPad, den nye priskrigen i skyen mellom Google og Amazon og om Internet of Things.

The New Company er spesialister innen digital virksomhetsutvikling. Innsikt, strategier og løsninger innenfor Digital Transformation og digitalisering av bedrifter er et av våre sentrale tjenesteområder. For å få med deg løpende nyheter og innsikt kan du abonnere på vårt nyhetsbrev her, eller følge oss i sosiale medier: Linkedin, Facebook, Twitter, Google+.