Manglende digital kompetanse hos ledere i det offentlige?
By: Morten Myrstad | Kategori: Digital Business

Er en av de største hindrene for digitalisering i det offentlige manglende kompetanse hos lederne når det gjelder digitalt lederskap? Undersøkelsen ”IT i praksis” tyder på det.

IT-ledere med tommelen ned

Topplederne er mer bevisste på digitalisering, sammenlignet med tidligere års undersøkelser. Men topplederne får ikke nødvendigvis tommelen opp av sine IT-ledere. IT-lederne vurderer at nærmere 60% av topplederne ikke har tilstrekkelig digital kompetanse. Når det gjelder mellomlederne er tallet hele 70%.

Kritisk i forhold til digitalisering

Administrerende direktør i IKT-Norge, Heidi Austlid, sier til nettavisen digi.no at manglende kompetanse kan få alvorlige konsekvenser for digitaliseringen, og at toppledere har ansvar for å følge opp.

Undersøkelsen  ”IT i praksis” er et samarbeid mellom IKT-Norge, Visma og Rambøll.

Du kan lese mer om undersøkelsen i denne Digit-artikkelen. Selve undersøkelsen kan du bestille hos Rambøll.

The New Company er spesialister innen digital virksomhetsutvikling. Innsikt, strategier og løsninger i bruk av sosiale intranett og samhandlingsløsninger er et av våre sentrale tjenesteområder. Du kan bestille et uforpliktende webmøte her, hvor du kan velge tema og tidspunkt selv. For å få med deg løpende nyheter og innsikt kan du abonnere på vårt nyhetsbrev her, eller følge oss i sosiale medier: LinkedinFacebookTwitterGoogle+.