Dansk politi vant intranettpris
By: Morten Myrstad | Kategori: Digital Workplace

På IntraTeam-konferanse i København i begynnelsen av mars ble prisen for Danmarks beste intranett 2018 delt ut til dansk politi, eller Rigspolitiet.

Nytteverdi og brukervennlighet var noen av kriteriene som gjorde at «POL Intra» gikk av med årets seier.  For dansk politi så er intranettet rett og slett et arbeidsverktøy i hverdagen.

IntraTeam – ledense intranettkonferanse

Prisen for Danmarks beste intranett har vært delt ut hvert år siden 2005 under intranettkonferansen IntraTeam som finner sted i København hvert år. I år samlet IntraTeam over 200 deltakere fra 19 land, hvorav mange tok turen fra Norge. The New Company var med på IntraTeam-konferansen for første gang med to deltakere.

Benchmark og brukerundersøkelse

Den danske intranettprisen deles ut blant virksomheter som har gjennomført IntraTeam sin store benchmarkundersøkelse på intranett og Digital Workplace. I tillegg gjennomføres det en brukerundersøkelse blant finalistene.

Nedenfor kan du se resultatene fra brukerundersøkelsen, hvor finalen stod mellom Rigspolitiet (i grønt) og Kræftens Bekæmpelse (i rødt).


Brukerfokus og relevant innhold

Mens prisen de siste årene har gått til virksomheter som har hatt gode sosiale og mobile løsninger, var det andre momenter som ble vektlagt denne gangen. Deriblant brukerfokus og involvering, relevant innhold, god navigasjon og søk. Både på nyhetssidene og mer statiske eller temaorienterte sider finner derfor brukerne både innhold som er felles for alle politiregioner, og innhold som er unikt og skreddersydd for hver av de 14 politiregionene. Underveis i prosjektet var det også flere av regionene som droppet 70-90 prosent av innholdet fra det gamle intranettet, og i stedet laget mye nytt innhold.


En endringsreise

Vinnerne fra Rigspolitiet understreket på IntraTeam-konferansen at det nye intranettet ikke bare er en plattform, men at prosjektet også medførte og forutsatte en intern endringsreise.  En kritisk suksessfaktor var derfor at prosjektet hadde en sterk forankring i politiets ledelse. I tillegg hadde prosjektteamet sentral deltakelse både fra IT, kommunikasjon og politifaglige miljøer.

The New Company er spesialister innen digital virksomhetsutvikling. Intranett er et av våre sentrale tjenesteområder. Du kan bestille et uforpliktende webmøte her, hvor du kan velge tema og tidspunkt selv. For å få med deg løpende nyheter og innsikt kan du abonnere på vårt nyhetsbrev her, eller følge oss i sosiale medier: LinkedinFacebookTwitterGoogle+.